Ro Caminal

Espanya

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (UB, 2012). Postgrau en Antropologia social i cultural (URV. 2013). Treballa des de l'indisciplina, en un espai híbrid que fluctua entre l'art i les ciències socials. Les seves cerques artístiques exploren el món de la re-presentació assajant maneres de compartir "el poder de l'enunciació" mitjançant treballs participatius / col·laboratius, que manifesten un intent constant per trobar, mostrar i compartir amb el públic el "lloc comú" on el seu espai i l'espai de l'altre es troben, situant-se així en aquest espai intersticial, que no només possibilita, sinó que també força a ser "un mateix" i "l'altre" al mateix temps.
Ha estat resident a diferents centres d'art com Can Xalant i Sant Andreu Contemporani. Ha participat en nombroses exposicions col·lectives; Post-it City, Ciutats ocasionals (CCCB), Breathing Time (Mas Esglesies), Biennal de Valls 2103 (Valls), Extralocals (Avic), Que podem? (Can Felipa), Polítiques de la Resistència (Sala Fortuny), Temps Invertit (Can Felipa), un Dilema (Arts Santa Mònica), la Gran Angular (Fabra i Coats). Transmissions (Tingaldo 2), Translocacions (Arts Santa Mònica), Biennal Internacional de Vídeo de Puebla (Mèxic), TIVA 16 Internationa Video Art Exhibition Of the National Museum of Taiwan (Taiwan).
Ha realitzat exposicions individuals a El Levante (Rosario, Argentina) , New Zero Art Gallery (Yangon, Myanmar.), Artellewa Gallery (Caire, Egypt).
Guanyadora del Contextador 2013, el CA Tarragona. Guardonada amb el Premi Ciutat de Valls 2015. Biennal Guasch-Corantny.


http://rocaminal.com/works.html

Moi, un noir. Reloaded
Ro Caminal. 2015. Espanya. vo Castellà. 65’