Virginia Garcia del Pino

Espanya

Virginia García del Pino (Barcelona, 1966) forma part del "nou cinema d'autor espanyol" i compagina la seva carrera com a directora amb la docència en el Màster de documental de la Universitat Autònoma de Barcelona. Després de llicenciar-se en Belles Arts, la seva producció com videoartista l'apropa al gènere documental. Els seus vídeos sorgeixen d'una temptativa de comprendre el món des d'una òptica menys dolorosa i és, segurament, en aquest intent de comprensió on sol optar per una contundent senzillesa formal.
La seva obra té un ampli recorregut internacional en Festivals, Museus i Centres d'Art Contemporani. En 2008 rep diversos guardons per Lo que tú dices que soy. El seu primer llargmetratge, El Jurado (2012) forma part de la secció oficial de FID Marsella, FIC Valdivia i Punto de Vista i forma part dels cicles "Historias sin final" del MNCARS i "The Limit of Our Gaze" a la NYU de Nova York. Publicat per UPV, escriu un capítol del llibre “Territorios y Fronteras. Experiencias documentales contemporáneas”. L'any 2013, el festival Márgenes i el festival L’Alternativa li fan sengles retrospectives de la seva obra. Al 2014, el festival de cinema Cineuropa dedica un focus a la seva obra. Forma part del jurat dels festivals de Mar de Plata, Sevilla, L'Alternativa i In-Edit. Durant aquests últims anys ha donat tallers i conferències per tota Espanya. La seva última pel·lícula, La 10ª carta (2014), estrenada en el Festival de Sant Sebastià, és un retrat del consagrat cineasta Basilio Martín Patino, realitzada en col·laboració amb Canal + i Paramount Chanel, ha estat nominada als premis José María Forqué, forma part de la mostra europea “Espacio femenino” i s'estrenarà el maig vinent a Los Angeles dins del programa "L.A. ONA".

Filmografía destacada
Basilio Martín Patino. La 10ª carta, 2014. Espanya, 72’
Produïda per Pantalla Partida amb el suport d'ICAA, Canal+ i Paramount Chanel.

EL JURADO, 2012. Espanya 63’
Produïda per Virginia García del Pino.

SÍ SEÑORA, 2012. Mèxic- Espanya, 50’
Produïda per Virginia García del Pino i Cine de Garaje.

Espacio Simétrico, 2010. Espanya, 10’
Produïda per Virginia García del Pino amb el suport del CONCA.

Mi hermana y yo, 2009. Espanya, 10’
Produïda per Virginia García del Pino.

Lo que tú dices que soy, 2007. Espanya, 30’
Produïda pel Master documetal UAB i Localia TV.

Hágase tu voluntad, 2004. Mèxic- Espanya, 23’
Produïda per Virginia García del Pino amb el suport FAD.

DUO, 2003. Espanya, 15’
Produïda per Virginia García del Pino i Cova Macias.

Pare de sufrir, 2002. Mèxic- Espanya, 5’
Produïda per Virginia García del Pino amb el suport del CONCA.

https://vimeo.com/user5072035

Hágase tu voluntad
Virginia Garcia del Pino. 2004. Mexico, Espanya. vo Castellà. 22’


Los tres cerditos
Virginia Garcia del Pino. 2003. Mexico, Unknown or unspecified country. vo Castellà. Sense diàleg 6’


Pare de Sufrir
Virginia Garcia del Pino. 2003. Espanya, Mexico. vo Castellà. 7’