Göran Hugo Olsson

Sweden

Nascut al 1965 a Lund , Suècia Göran Hugo Olsson va estudiar a la Real Acadèmia de Belles Arts d’Estocolm i és un dels realitzadors suecs de major projecció internacional. Es realitzador de documentals, director de fotografia i fabricant del seu propi invent: la A-Cam, una càmera de cine Super-16. Va ser un dels creadors del programa de televisió de curts documentals “Ikon” (SVT). El seu anterior documental , The Black Power Mixtape 1967-1975 (2011), va triomfar a festivals, cines i televisions de tot el món. Des de 1999 Olsson forma part del consell editorial de Ikon South Africa, una plataforma de documental creatiu creat per realitzadors locals en cooperació amb la radiotelevisió pública sud-africana.

Filmografia destacada
The Black Power Mixtape 1967-1975 / 100 min/2011/ amb el suport del Comitè de Beques Artístiques de Suècia, l’Institut Suec del Cinema, la televisió pública sueca, el Nordisk Film & TV Fond, el programa MEDIA de la Unió Europea, ZDF/ARTE, NRK, YLE, RTS i ERT. ( Premi al millor muntatge i a la millor banda sonora dels Premis Guldbagge).
Am I Black Enough For You / 87 min/2008/ amb el suport de l’Institut Suec del Cinema, l’Institut Danès del Cinema, el Nordisk Film & TV Fond, la Fundació Finlandesa de Cinema i el Comitè de Beques Artístiques de Suècia, en coproducció amb SVT i amb la col•laboració YLE, DR, NRK i ETV. En col•laboració amb TVF International i Drakes Avenue Pictures.


http://www.story.se/

Concerning Violence
Göran Hugo Olsson. 2014. Sweden, Denmark, Finland, United States of America. vo Anglès. s Castellà. 85’